Food for Thought
Trends, netwerken en duurzame innovaties op het gebied van ons voedsel
Na een heerlijk ontvangst stapt u op de fiets naar de verschillende deelsessies.
In de eerste ronde kunt u kiezen uit 3 deelsessies:
1. Innoveren en navigeren tussen rijen en regels – met Gerard Backx, Christy van Beek en Friso Douwstra
2. Innovatie in voedselverspilling – met Gijs van Schoot, Jaap de Jong en John Vernooij
3. Hoe waarderen de consumenten de Agri & Food Sector – met Mariëtte van Haaster- de Winter en Petra Berkhout
In de 2e ronde kunt u kiezen uit 4 deelsessies:
1. Hoe kan Heel Holland meer groente eten – met Janny van der Heijden
2. Toegang tot gezonde voeding voor iedereen – mede mogelijk gemaakt door de Friese Preventieaanpak
3. De smaakmakers van morgen: Jong talent, groot advies – mede mogelijk gemaakt door Rabobank Food Forward
4. Kunnen we de gehele wereldbevolking van goede voeding voorzien? met Martina Sura- de Jong en Petra Berkhout
Aansluitend komt iedereen samen voor de plenaire discussie.Onze plenaire sessie wordt geleid door voormalig minister van Landbouw, Gerda Verburg. Vooraanstaande sprekers zoals Ton van Veen, CEO van Jumbo Supermarkten, Tuncay Özgün, president van FrieslandCampina Retail en Americas, Roy Meijer, voorzitter van NAJK, en Sandra Molenaar, CEO / Alegemeen Directeur van de Consumentenbond, gaan met elkaar in gesprek over de cruciale vraag: “Wie verdient wat in de keten?”
Het gesprek over de toekomst van ons voedsel wordt smakelijk voorgezet tijdens de Boalserter lunch.
In de derde deelsessie kunt u kiezen uit 3 deelsessies:
1. From soil to gut – met Valentina Gallo, Marco van Es en Martien Lancester.
2. Kunnen we de gehele wereldbevolking van (goede) voeding voorzien – vanuit de NZO met Joep Rats, Abel Kooistra en Martina Sura-de Jong.
3. Optimale verwaarding in de dierlijke ketens met Laurens Hoedemakers en Josja Haagsma
Na deze sessie komen we samen om de dag gezamenlijk af te sluiten met een heerlijke borrel. Ook wordt De Week van Ons Eten geopend door de voorzitter Dirk Duijzer. Tijdens De Week van Ons Eten, van 5 t/m 12 oktober, wordt de waarde van ons eten onder de aandacht gebracht en staat de verbinding tussen boer en burger centraal.