Het programma

Het foodcongres van Fryslân kent verschillende deelsessies, een plenaire discussie, uiteraard een heerlijke netwerklunch en centrale afsluiting met de opening van De Week van Ons Eten en de borrel.

De deelsessies worden verzorgd in 3 ronden. Elke ronde kunt u een deelsessie naar keuze kiezen, dit kunt u aangeven in het registratieformulier.

Het Programma

08.00 uur.                 Ontvangst en registratie van Frisian Foodture ‘24

09.00 uur                  Opening van het congres

09.20 – 09.30 uur   Op de fiets naar de 1ste deelsessie

09.30 – 10.20 uur    Start 1ste deelsessie
1. Hoe waarderen consumenten de Agri & Food sector
2. Innoveren en navigeren tussen rijen en regels
3. Innovatie in voedselverspilling

10.20– 10.35 uur      Op de fiets naar de 2de deelsessie

10.40 – 11.30 uur     Start 2de deelsessie
1. Kunnen we de gehele wereldbevolking van (goede) voedsel voorzien
2. Groenten en fruit als oplossing voor een gezond en duurzaam voedingspatroon
3. De Smaakmakers van Morgen: Jong talent, groot advies
4. Toegang tot gezonde voeding voor iedereen in Fryslan

11.30 – 11.45 uur      Op de fiets naar de plenaire sessie

11.50 – 12.50 uur     Plenaire discussie

12.50 – 13.00 uur    Op de fiets terug naar de centrale locatie voor de lunch

13.00 – 14.15 uur    ‘Boalsoarter’ lunch voor alle deelnemers

14:15 – 14:30 uur     Op de fiets naar de 3e deelsessie

14:30 – 15:20 uur    Start 3e deelsessie
1. Kunnen we de gehele wereldbevolking van (goede) voeding voorzien – vanuit de NZO
2. From soil to guts
3. Optimale verwaarding in de dierlijke ketens

15:20 – 15:30 uur    Op de fiets naar afsluiting

15:30 – 17:00 uur    Afsluiting van het congres en de opening van De Week van Ons Eten met een heerlijke borrel

17:00 uur                  Einde congres, geïnspireerd nei hûs.

Onze plenaire sessie wordt geleid door voormalig minister van Landbouw, Gerda Verburg. Vooraanstaande sprekers zoals Ton van Veen, CEO van Jumbo Supermarkten, Tuncay Özgüner, president van FrieslandCampina Retail en Americas, Roy Meijer, voorzitter van NAJK, en Sandra Molenaar, CEO / Algemeen directeur van de consumentenbond gaan met elkaar in gesprek over de cruciale vraag: “Wie verdient wat in de keten?”

Tijdens Frisian Foodture 2024 vindt ook de opening van De Week van Ons Eten plaats door Dirk Duijzer. Tijdens De Week van Ons Eten, van 5 t/m 12 oktober, wordt de waarde van ons eten onder de aandacht gebracht en staat de verbinding tussen boer en burger centraal.