Van Preventie tot Reductie

In deze boeiende deelsessie duiken we in het probleem van voedselverspilling, waarbij we zowel de omvang van het probleem als de innovatieve oplossingen die worden toegepast, onder de loep nemen. Wereldwijd gaat naar schatting een derde tot de helft van al het geproduceerde voedsel verloren of wordt verspild. Tijdens deze sessie bespreken we harde cijfers, feiten en onderzoeken we wat er zowel vóór als ná de verspilling kan worden gedaan. We verkennen preventieve maatregelen, verdienmodellen en platforms die bijdragen aan het verminderen van voedselverspilling.


Sprekers en Onderwerpen:

John Vernooij – Directeur Omrin en Dagvoorzitter
John Vernooij opent de sessie met een presentatie over de harde cijfers en feiten van voedselverspilling. Met behulp van een impactvol filmpje laat hij zien hoe groot de impact van voedselverspilling is op ons leefklimaat. Hij zet de toon voor de discussie door inzicht te geven in de omvang van het probleem.


Gijs van Schoot – Director Key Accounts Cluster Center bij Too Good To Go. 
Gijs neemt het stokje over en vertelt over het succes van Too Good To Go. Too Good To Go is een gecertificeerd B Corp social impact bedrijf dat gebruikers verbindt met partners om onverkocht voedsel te redden en te voorkomen dat het verloren gaat. Met 95 miljoen geregistreerde gebruikers en 160.000 actieve partners in 18 landen is Too Good To Go ’s werelds grootste marktplaats voor voedseloverschotten. Gijs zal toelichten welke initiatieven Too Good To Go neemt om voedselverspilling tegen te gaan, thuis en in de keten.


Jaap de Jong – Eigenaar van Young Perfect en Eatertainment
Eatertainment is hét online inspiratie platform met lokale beleving. Food experience online én bij jou in de buurt.

Vanuit inspiratie, educatie en beleving presenteer Jaap graag Meal Preppen. Meal Preppen bespaart je niet alleen tijd en is gezonder, daarmee kun je ook jouw steentje bijdragen aan de bestrijding van voedselverspilling. Als je twee of drie porties vooruit kookt, heb je meestal geen restjes ingrediënten meer over. Tijdens het congres mogen de bezoekers gratis hun eigen noodle soup to go mealpreppen en meer naar huis nemen. https://eatertainment.nl/recept/noodle-soup-to-go

We werken vanuit de wijsheid van Confusius:  
“Tell me and I will forget, show me and I may remember; involve me and I will understand.”


Discussie en Interactie

Na de presentaties zal een interactieve discussie plaatsvinden waarin deelnemers en sprekers de voordelen en uitdagingen van zowel preventieve als reactieve maatregelen tegen voedselverspilling bespreken. Wat is effectiever: het probleem bij de bron aanpakken of achteraf reduceren? Deze discussie biedt een platform voor het delen van ideeën, best practices en innovatieve oplossingen.

Doe mee aan deze inspirerende deelsessie en ontdek hoe we gezamenlijk voedselverspilling kunnen aanpakken en bijdragen aan een duurzamere toekomst.