De uitdagingen en kansen die de huidige wet- en regelgeving met zich meebrengt voor de Nederlandse agrarische sector.

Nederland staat wereldwijd bekend om zijn hoogwaardige uitgangsmateriaal voor de land- en tuinbouw. Of het nu gaat om de dierlijke sector, akkerbouw of groenteproductie, onze bedrijven en coöperaties spelen een cruciale rol in het ontwikkelen van belangrijke innovaties die de wereld voeden. Ondanks deze vooruitstrevendheid moeten onze boeren en bedrijven concurreren in een complexe, mondiale voedselmarkt, waarin strenge regels en wetten van Europa hen soms op achterstand zetten.

Navigeren Tussen Regels en Innovaties
Hoe kunnen deze leidende bedrijven effectief navigeren tussen de complexe regelgeving van Europa? Welke technologieën bieden kansen om de voedselproductie en gewasveredeling verder te verduurzamen? Deze sessie biedt een uniek platform voor discussie en kennisuitwisseling, en biedt deelnemers waardevolle inzichten in de toekomst van de voedselproductie.

Sluit u aan bij deze belangrijke discussie en ontdek hoe we samen de uitdagingen van wet- en regelgeving kunnen aangaan en de toekomst van voedselinnovatie kunnen vormgeven.


Inspirerende Sprekers en Discussieleider
Tijdens deze sessie verwelkomen we twee prominente sprekers die hun expertise delen over hoe high-tech bedrijven navigeren door het juridische landschap:

Gerard Backx, tot september 2024 CEO van Royal HZPC Group, een koploper in de veredeling van aardappelen en heeft een indrukwekkende staat van dienst.

“De terughoudendheid van Europa om te beslissen, houdt belangrijke innovaties tegen”

Christy van Beek, Sustainability Lead bij Bayer Crop Science, gespecialiseerd in innovaties op het gebied van gewasbescherming en duurzame teelt.

‘Een misoogst is ook niet duurzaam’.


De sessie wordt geleid door Lubbert van Dellen, Marktdirecteur Agro bij Flynth adviseurs & accountants, die als discussieleider de dialoog zal faciliteren en zorgen voor een vruchtbare discussie tussen de sprekers en het publiek.

“De EU en het Rijk bedenken met onze Coöperaties en Multinationals wetten en regels, maar kan de boer daar nog mee werken?”