Nederlandse zuivel uit de Groene Delta

Nederlandse zuivel levert een belangrijke bijdrage aan de mondiale voedselvoorziening. Zuivelproducten hebben een hoge voedingswaarde en de vraag naar zuivel neemt toe door de groeiende wereldbevolking. Door wettelijke beperkingen staat de zuivelproductie in ons land onder druk. Daarom staan wij voor de grote uitdaging om zoveel mogelijk nutriënten te leveren met een zo klein mogelijke footprint.

Ondernemerschap in het zuivelcomplex

Tijdens deze deelsessie gaan deskundigen met elkaar in gesprek over veranderingen die nodig zijn om een duurzamer zuivelproduct te maken en in de markt te zetten. Nederland beschikt over een sterk en innovatief zuivelcomplex. Welke kansen biedt het zuivelcomplex om duurzamer te produceren en waarde toe te voegen? Hoe stimuleren we goed ondernemerschap in de hele keten en zorgen we dat het beloond wordt? En hoe zorgen we dat iedereen z’n verantwoordelijkheid neemt en ook meebeweegt? Nederland en andere landen in ‘de groene delta’ van Noordwest Europa kunnen met hoogwaardige zuivel een bijdrage blijven leveren aan de voedselzekerheid. Hoe zorgen we samen dat we onze sterke positie in de wereld behouden?   

Sprekers :

Abel Kooistra, gedeputeerde provincie Fryslan


Joep Rats – Directeur Nederlandse Zuivel Organisatie


Martina Sura- de Jong, lector eiwittransitie, zal het gesprek leiden en Abel Kooistra en Joep Rats hun visie laten delen op de mondiale voedselvoorziening.