Het programma
Het foodcongres van Fryslân kent verschillende deelsessies, een plenaire discussie, uiteraard een heerlijke netwerklunch en centrale afsluiting met de opening van De Week van Ons Eten en de borrel.
De deelsessies worden verzorgd in 3 ronden. Elke ronde kunt u een deelsessie naar keuze kiezen, dit kunt u aangeven in het registratieformulier.
Het Programma
08.00 uur. Ontvangst en registratie van Frisian Foodture ‘24
09.00 uur Opening van het congres
09.20 – 09.30 uur Op de fiets naar de 1ste deelsessie
09.30 – 10.20 uur Start 1ste deelsessie
1. Hoe waarderen consumenten de Agri & Food sector
2. Innoveren en navigeren tussen rijen en regels
3. Innovatie in voedselverspilling
10.20– 10.35 uur Op de fiets naar de 2de deelsessie
10.40 – 11.30 uur Start 2de deelsessie
1. Kunnen we de gehele wereldbevolking van (goede) voedsel voorzien
2. Groenten en fruit als oplossing voor een gezond en duurzaam voedingspatroon
3. De Smaakmakers van Morgen: Jong talent, groot advies
4. Toegang tot gezonde voeding voor iedereen in Fryslan
11.30 – 11.45 uur Op de fiets naar de plenaire sessie
11.50 – 12.50 uur Plenaire discussie
12.50 – 13.00 uur Op de fiets terug naar de centrale locatie voor de lunch
13.00 – 14.15 uur ‘Boalsoarter’ lunch voor alle deelnemers
14:15 – 14:30 uur Op de fiets naar de 3e deelsessie
14:30 – 15:20 uur Start 3e deelsessie
1. Kunnen we de gehele wereldbevolking van (goede) voeding voorzien – vanuit de NZO
2. From soil to guts
3. Optimale verwaarding in de dierlijke ketens
15:20 – 15:30 uur Op de fiets naar afsluiting
15:30 – 17:00 uur Afsluiting van het congres en de opening van De Week van Ons Eten met een heerlijke borrel
17:00 uur Einde congres, geïnspireerd nei hûs.
Onze plenaire sessie wordt geleid door voormalig minister van Landbouw, Gerda Verburg. Vooraanstaande sprekers zoals Ton van Veen, CEO van Jumbo Supermarkten, Tuncay Özgüner, president van FrieslandCampina Retail en Americas, Roy Meijer, voorzitter van NAJK, en Sandra Molenaar, CEO / Algemeen directeur van de consumentenbond gaan met elkaar in gesprek over de cruciale vraag: “Wie verdient wat in de keten?”
Tijdens Frisian Foodture 2024 vindt ook de opening van De Week van Ons Eten plaats door Dirk Duijzer. Tijdens De Week van Ons Eten, van 5 t/m 12 oktober, wordt de waarde van ons eten onder de aandacht gebracht en staat de verbinding tussen boer en burger centraal.